lumini proiect gradinaLumini gradina si spatii verzi

IMPORTANTA ILUMINATULUI IN GRADINA DUMNEAVOASTRA

Atunci cand creati o tema de iluminat pentru gradina dumneavoastra, fie de unul singur, fie cu ajutorul unui expert peisagistic, ar trebui sa va aminti un lucru: iluminatul exterior este la fel de important ca iluminatul interior. Ar trebui sa fie adecvat si functional, pentru a oferi o atmosfera relaxanta si in acelasi timp, siguranta si distinctie.

Iluminatul exterior este unul dintre elementele esentiale intr-o gradina bine proiectata. Din pacate, oamenii nu reusesc sa-i observe importanta, fie o ignora complet, fie o executa gresit. Cu toate acestea, atunci cand sunt aplicate corect, luminile de exterior au nu doar un scop practic, ci prezinta si imbunatatesc din punct de vedere estetic diferitele elemente de peisaj.

lumini-proiect-gradina.jpg

Iluminatul are un impact mare si asupra intregului aspect al gradinii si al terasei dumneavoastra si de aceea trebuie sa fiti atenti unde veti seta luminile si ce fel de iluminat veti folosi pentru a va lumina gradina. In zilele noastre, exista atat de multe idei functionale de iluminat, trebuie doar s-o gasiti pe cea potrivita, care sa fie in ton cu exteriorul gradinii dumneavoastra.

ILUMINATUL CU LED

Daca doriti sa creati un spatiu mai luminos luati in considerare setarea unor surse de iluminare mai puternice. Aceasta inseamna ca ar trebui sa ofere o vizibilitate adecvata pentru a face spatiul sigur si functional in timp ce poate realiza o atmosfera placuta. In aceasta privinta este recomandabil sa alegeti o optiune moderna, cum ar fi luminile LED exterioare de gradina.

Un aspect benefic al luminilor LED de gradina exterioare este capacitatea lor de a va transforma curtea intr-un magnet pentru oameni. O gradina bine luminata este un spatiu primitor in care oamenii se vor simti in siguranta. Iluminarea ambientala subtila obtinuta prin garduri de iluminat si paturi de flori iluminate creeaza fundalul perfect. Luminile cu LED-uri plasate strategic de-a lungul unei cai serpuitoare va vor ghida cu usurinta vizitatorii, oferindu-le un sentiment de securitate si liniste. Daca gradina dumneavoastra are copaci, luati in considerare montarea de proiectoare pe ele care vor emite o stralucire umbrita si vor fi sursa perfecta de iluminare pentru intalniri in gradina.

AMPLASAREA LAMPILOR IN GRADINA

Plasand strategic iluminatul exterior in toata curtea dumneavoastra, puteti evidentia multe dintre caracteristicile pe care le aveti deja. Puteti utiliza, de asemenea, iluminatul exterior pentru a marca liniile de proprietate si pentru a crea bariere in zonele curtii in care nu doriti ca oamenii sa treaca. Luminile de exterior sunt, de asemenea, o modalitate excelenta de a arata caracteristici speciale in curtea dumneavoastra. Asezati luminile langa elemente de apa, cum ar fi fantani sau iazuri, sau pentru a lumina copacii.

lumini-proiect-gradina-2.jpg

Orice adaugare la casa dumneavoastra va creste valoarea proprietatii. Frumusetea iluminatului exterior este ca veti obtine o rentabilitate imediata a investitiei, in timp ce va veti bucura de toate avantajele excelente pe care vi le va oferi dvs. si familiei dumneavoastra. Plasand in mod strategic iluminatul exterior in toata curtea, puteti prezenta caracteristicile extraordinare si va puteti spori atractivitatea. Lumini de exterior pot fi, de asemenea, utilizate pentru a evidentia caracteristicile arhitecturale speciale ale casei dvs. Toti vecinii vor fi gelosi pe iluminatul dumneavoastra unic si rafinat!

SE POATE SI CU LAMPI SOLARE

Unul dintre cele mai discutate tipuri de iluminat exterior este astazi luminile exterioare alimentate cu energie solara. Aceste lumini sunt eficiente din punct de vedere al costurilor, deoarece sunt alimentate de soare. De asemenea, sunt usor de instalat, deoarece nu necesita cabluri extinse. Deoarece nu sunt conectate, luminile solare sunt, de asemenea, o optiune de iluminare mai flexibila, deoarece le puteti muta in diferite parti ale curtii. lumini-proiect-gradina-3.jpg

Luminile solare sunt o optiune excelenta daca aveti copii sau animale de companie, deoarece nu exista fire pe care sa le trageti si exista un risc mai mic de taiere a firelor in timp ce faceti gradina sau tundeti gazonul. Luminile solare sunt, de asemenea, optiunea mai sigura, deoarece sunt mai putin susceptibile sa declanseze un incendiu decat luminile electrice traditionale. Luminile solare exterioare vin intr-o varietate de forme si dimensiuni pentru a se potrivi cu fiecare decor, inclusiv felinare, lumini noi si lumini cu siruri.

CONTACTATI UN PROFESIONIST

Daca doriti sa incepeti un nou proiect curtea dumneavoastra, luati in considerare valoarea adaugarii de iluminat exterior. O gradina bine luminata sporeste atractia, oferind un loc cald si primitor pentru familia si prietenii dumneavoastra. Nu numai ca iluminatul exterior va extinde spatiul de locuit, dar poate oferi beneficii imense de siguranta si securitate. Evidentiati frumoasa peluza a casei dumneavoastra, gradina si alte caracteristici de amenajare a terenului cu iluminare exterioara! Pentru mai multe informatii despre amenajarea teritoriului rezidential sau sfaturi despre cum sa amplasati luminile exterioare in gradina dumneavoastra, contactati un profesionist!

lumini-proiect-gradina-4.jpg