cascade fantani proiect gradinaIazuri, cascade, fantani

PROIECTARE CASCADA
Intr-o gradina cel mai bine isi pune amprenta o cascada. In ea se intalnesc multe elemente din natura: piatra, lemnul, apa si plantele. Zgomotul apei lovind pietrele incearca sa estompeze sunetele produse in jurul gradinii noastre. Proiectantul trebuie sa gaseasca locatia cu pozitia cea mai buna, sa puna in valoare cat mai bine elementul de efect al cascadei.

ELEMENTE ESENTIALE

Soarele
Este recomandat, pentru buna funcionare a spatiului de apa ca un ecosistem, sa primeasca aproximativ 6 ore de soare pe zi. Excesul de expunere la soare, ajuta la cresterea algelor. Umbra prea multa, ar complica inflorirea nuferilor si a altor specii. Solutia in ambele cazuri este data de plasarea in fiecare zona a speciei adecvate. Nu este recomandat sa se construiasc iazuri in apropierea arborilor. Acestia au un sistem radicular puternic si ramificat care poate distruge in timp albia iazului.

Cascada este cea mai recenta tendinta in amenajarea teritoriului rezidential. Transforma aspectul curtii dumneavoastra intr-un mediu cu un caracter natural. In ceea ce priveste sunetele de curgere a apei, nu exista sunet mai linistitor, mai placut si mai relaxant pentru minte, corp si suflet!

Vantul
Ar trebui sa fie luate in considerare vanturile predominante in zona, care aduc frunze toamna si pot polua iazul.
Practic se tine cont, in funcie de estetica si includerea sa in peisaj, variind in dimensiuni si forme de iaz.
Poti alege forme pre-definite, in cazul de iazuri performante din fibra de sticla sau pvc, sau sa folositi ca forma a iazului design-ul propriului tau model.

Adancimea
In functie de scopul iazului nostru, ca regula generala, se poate spune ca un iaz ar trebui sa fie de 50-60 cm adancime, lasand aproximativ 30 cm pentru speciile care nu necesita sa fie scufundate.
Cat de mare este panta de care avem nevoie? Panta minima absoluta, trebuie sa fie o cadere de 5cm pentru fiecare 3m din lungimea cascadei. Desigur, cu cat e panta mai abrupta cu atat apa curge mai repede si sunetul facut de caderea ei este mai tare si mai natural.

Amplasarea
Amplasarea cascadei tale trebuie facuta langa o sursa electrica. Pentru aducerea apei din bazinul inferior in cel superior ai nevoie de o pompa. Cablul trebuie ingropat la inceputul lucrarii, ca acesta sa nu sa vada.

Bugetul
Nu trebuie sa cheltuiti mii de euro pentru a avea o cascada in gradina. Deoarece exista multe stiluri si modele de gradina cu cascada pe care le putem construi pentru dumneavoastra. Spuneti-ne bugetul dumneavoastra si va putem spune in mod realist ce putem construi pentru dvs. cu acest buget stabilit.
Costurile pe care le cheltuiti initial pentru gradinile de cascada sunt bani bine cheltuiti si bine investiti. Multi ar putea sa nu realizeze la acea data, dar de fapt adaugati valoare casei dumneavoastra.

 Proiectarea
Faza de proiectare a gradinilor de cascada este un aspect foarte important. Aceasta este totul despre echilibrul corect, potrivit pentru peisaj si imprejurimi. Unele gradini cu cascada sunt prea mari si pot coplesi aspectul curtii. In unele cazuri sunt prea mici si nu influenteaza intr-adevar aspectul curtii asa cum ar trebui.

Acesta este motivul pentru care ar trebui sa lasati echipei Garden Service partea de proiectare. Acestea va recomanda dimensiunea perfecta a gradinii cu cascada si forma care va completa frumos curtea dumneavoastra.